Рефрактометр антифризу, електроліту та омивача скла YATO YT-06722

В наявності
Артикул: YT-06722
1779 грн
Знайшли дешевше?

Рефрактометр YATO YT-06722 являє собою пристрій, який дозволяє визначати фізичні властивості рідини шляхом вимірювання показника заломлення світла у суміжних середовищах. Завдяки цьому можна визначити рівень заряду акумуляторної батареї, температуру замерзання рідин на основі пропіленгліколю або етилового спирту, а також температуру замерзання рідини для омивача.

Завдяки цьому можна визначити:

  • рівень заряду батареї
  • температуру замерзання рідин на основі гліколю пропіленгліколь або етанолі
  • температуру замерзання рідини для омивача
  • показує також діапазон щільності електроліту

1. розсіююче скло

2. призма

3. калібрувальний гвинт

4. кільце фокусування

5. окуляр

Набір включає в себе піпетку для відбору проб і тканину для чищення. Все упаковано в міцну пластикову коробку.

ЕКСПЛУАТАЦІЯ ПРИЛАДУ

Вимірювання рідини

Набрати піпеткою невелика кількість рідини. Підняти розсіює скло і капнути 2-3 краплі рідини на призму приладу. Опустити розсіює скло таким чином, щоб досліджувана рідина рівномірно розподілилася по поверхні призми. Не допускати утворення повітряних бульбашок, які можуть спотворити точність вимірювань. Зачекати приблизно 30 секунд, щоб рідина досягла температури приладу, а потім, направляючи розсіює скло на джерело світла, подивитися в окуляр. Якщо зображення в окулярі буде розмитим, навести різкість, повертаючи кільце фокусування. Межа між темною і світлою областю визначає властивості даної рідини, які слід прочитувати на відповідній шкалі. Якщо тестується електроліт акумуляторної батареї, необхідно використовувати шкалу з символом акумулятора. Результат наведено в кг/л, а шкала додатково має рівні заряду батареї. Якщо межа між темною і світлою областю потрапляє в зону, позначену як "GOOD" це означає, що акумуляторна батарея не вимагає зарядки; "FAIR" - зарядка не обов'язкова, але може знадобитися незабаром; "RECHARGE" - потрібно зарядити акумулятор. Якщо тестується рідина на основі пропіленгліколю, точку її замерзання можна вважати на шкалі "PROPYLENE". Якщо тестується рідина на основі етилового спирту, точку її замерзання можна вважати на шкалі "ETHYLENE". Якщо тестується рідину для омивача вітрового скла, точку її замерзання можна вважати на шкалі, позначеній символом омивача.

Калібрування приладу

Увага! Калібрування необхідно виконувати при температурі навколишнього середовища 20 °C. Крім того, потрібно переконатися, що прилад досяг температури навколишнього середовища. Перед кожним вимірюванням слід перевірити правильність вимірювань. Для цього необхідно використовувати дистильовану воду і провести вимірювання, як описано вище. Межа між темною і світлою областю повинна збігатися з лінією, позначеної як "WATERLINE". Якщо такого збігу немає, тоді цього необхідно домогтися за допомогою калібрувального гвинта, використовуючи прикладеного викрутку. Правильно відкалібрований прилад повинен забезпечувати вимірювання при температурі навколишнього середовища в діапазоні від -10 °C до +50 °C.

Написати відгук

Увага: HTML розмітка не підтримується. Використовуйте звичайний текст.

Характеристики, колір упаковки та комплектація товару можуть змінюватися виробником без попередження. Магазин не несе відповідальності за зміни, внесені виробником.
Нещодавно переглянуті