Викрутка-індикатор 70 - 1000В (звукова). YATO YT-28631

Немає в наявності
Артикул: YT-28631
221 грн
Знайшли дешевше?

Тестер напруги YT-28631 є універсальним тестером, який може працювати, наприклад, як традиційна пробірка, а також як бездротовий індикатор напруги. Він дає змогу визначити наявність електричної напруги, виявити змінну напругу, наприклад, під штукатуркою, а також провести перевірку цілісності кабелю і перевірити стан батарей або акумуляторів. Про наявність напруги сигналізує загоряння одного з діодів, розташованих у корпусі тестера.

ПРИКЛАД ФУНКЦІЙ

  • Визначення напруги змінного струму контактним методом: 70 - 250В
  • Визначення напруги змінного струму індуктивним методом: 70 - 1000В
  • перевірка стану акумулятора контактним методом: від 1,5 до 9В
  • перевірка цілісності дроту контактним методом: 0 - 100 МОм

ТЕХНІЧНІ ДАНІ

  • загальна довжина: 140 мм
  • ширина наконечника: 3,0 мм
  • звукова та світлова сигналізація (світлодіод)
  • регулювання чутливості тестера для індуктивного методу: [H]high - [L]ow
  • живлення: 2х1,5В; LR44

СПОСІБ КОНТАКТУ

Дозволяє визначати напругу, перевіряти стан батареї та тестувати безперервність. Для перевірки наявності фази в розетці встановіть тестер у положення [О], потім вставте наконечник тестера в отвір у розетці. Коли загоряється червоний світлодіод, фаза присутня. У цьому методі не рекомендується торкатися до контакту, розташованого збоку наконечника. Дотик до контакту не становить небезпеки ураження електричним струмом, але підвищує чутливість тестера і може спотворити показання.

ПЕРЕВІРКА СТАНУ БАТАРЕЇ

Встановіть тестер у положення [O]. Потім, доторкнувшись до контакту, розташованого збоку рукоятки, піднесіть наконечник тестера до клеми акумулятора з позначкою "+", а іншою рукою торкніться клеми акумулятора з позначкою "-". Коли світлодіод горить, в акумуляторі все ще є напруга. Тестер дає змогу перевірити стан батарей або акумуляторів, призначених для живлення різних електроприладів у діапазоні від 1,5В до 9В. Не використовуйте цей метод для перевірки батарей або акумуляторів з більш високою номінальною напругою. Батареї та акумулятори, під'єднані до електричного кола, не повинні випробовуватися.

ПЕРЕВІРКА БЕЗПЕРЕРВНОСТІ ДРОТУ

Встановіть тестер у положення [O] або [L]. Потім, торкнувшись контакту, розташованого з боку рукоятки, піднесіть наконечник тестера до одного зачищеного кінця дроту, а іншою рукою візьміться за інший зачищений кінець дроту. Якщо встановлено значення [O], безперервність кабелю позначатиметься червоним світлодіодом. У разі встановлення в положення [L] загориться зелений діод і пролунає звуковий сигнал. Забороняється використовувати цей метод для перевірки цілісності проводів під напругою або в електричному ланцюзі.

ІНДУКЦІЙНИЙ МЕТОД

Забезпечує безконтактне виявлення напруги змінного струму, зокрема під штукатуркою. Наприклад, щоб перевірити наявність напруги в ізольованому проводі, встановіть тестер у положення [L]. Потім, утримуючи наконечник, піднесіть металевий контакт з верхівки рукоятки до ізольованого дроту. Загоряння зеленого світлодіода і звуковий сигнал інформують про наявність напруги в кабелі, що перевіряється. Ви можете збільшити чутливість методу, переключивши клавішу з [L] на [H]. Цей метод також дає змогу "безконтактно" виявляти обрив електричного дроту під напругою. У момент переривання тестер перестане сигналізувати про наявність напруги. Ви також можете перевернути тестер і перевірити напругу кінчиком наконечника. Однак під час пошуку кабелів під штукатуркою будьте обережні, щоб не подряпати стіну.

Написати відгук

Увага: HTML розмітка не підтримується. Використовуйте звичайний текст.

Характеристики, колір упаковки та комплектація товару можуть змінюватися виробником без попередження. Магазин не несе відповідальності за зміни, внесені виробником.
Нещодавно переглянуті